Ik ben er!!
Door: winnie
Blijf op de hoogte en volg Winnie
08 Juli 2005 | Zuid-Afrika, Pretoria
Ik ben aangekomen hoor! Gisteravond om 20:45 landden we in Johannesburg. De vlucht ging prima, maar het was wel propvol, en veel krijsende kinderen. Soms wel een heel mooi uitzicht op de Sahara enzo. Eenmaal geland werden we opgewacht door iemand die ons (Sander en Marijn, twee bedrijfskundestudenten uit eindhoven en ik) naar onze huizen bracht. Ik zit in een huis met 5 meisjes, de jongens zitten ergens anders. Ik heb nog maar 1 meisje gezien, Magda uit Praag. Daar heb ik even thee mee gedronken en ben toen maar gaan douchen en slapen. M'n kamer is best groot, maar wel kaal, er staat een bed, bureautje, een kast en een elektrische verwarming. Die had ik wel nodig, want 'snachts is het heel koud! Overdag is het wel zo'n 20 graden, dus nu is het hier heerlijk. Vanochtend ben ik met Magda en een Tjechische jongen de buurt gaan verkennen. Alles wat je nodig hebt is vlakbij, een groot winkelcentrum en de universiteit, allemaal op loopafstand. Oja, ik heb ook Sara ontmoet, een afrikaanse die de afwas stond te doen toen ik wakker werd. Zij komt elke dag de gemeenschappelijke ruimten poetsen, en dus ook afwassen!
Het huis is wel mooi, een vrijstaande bungalow, met een leuke tuin eromheen. Er is trouwens ook een telefoon, het nummer zal ik wel laten weten. Verder ben ik vandaag ook al op de universiteit geweest om me te laten registreren. Het terrein is heel mooi, en perfect onderhouden. Daar kunnen ze in Eindhoven nog wat van leren! Ik moet alleen nog even uitzoeken welke vakken ik ga doen, dat is nog een heel karwei, maar ik heb nu een stapel gidsen, en daarmee moet het wel lukken. Een collegekaart heb ik al, en is ook hard nodig want er staat een enorm hek om het terrein. Dus je hebt je pas nodig om erin te komen. Hekken zie je hier overal, ook om ons huis. En we mogen het absoluut niet open laten staan. Nou, volgens mij gaat het helemaal goedkomen hier!
08 Juli 2005 - 12:37
Lonneke:
Hej Winnie, je eerste bericht! Leuk joh vooral net even op de webcam. Heb je ook een adres, dan kunnen we je kamer wat versieren met kaartjes.
Groetjes Lonneke -
08 Juli 2005 - 21:02
Fam. Versol:
Haaaaa die Zus
We hebben net uit je eerste berichtje vernomen dat je gezond en wel de evenaar bent over gestoken en veilig bent geland op het Afrikaanse land.
Klinkt niet slecht tot nu toe. Vol verwachting wachten we je volgende bericht af.
Groeten Dirk, Pap en Map -
08 Juli 2005 - 21:46
Frouke Versol:
Dus je bent in een soort gevangenis terechtgekomen.Moet je ook binnen de hekken streepjeskleding aan en wordt je nummer met viltstift op je voorhoofd geschreven of getatoeeeeerd.
Ik ben gewoon jaloers! Heb vanochtend wel buitengezwommen maar hier is het toch wat regenachtig. Het water was 24.1 graad.Slaap lekker. Dikke kus van je tanteke en fijn dat je heelhuids geland bent. -
09 Juli 2005 - 12:17
Oma En Opa:
Lieve winnie,wat leuk dat we zo op de hoogte komen vanwat je meemaakt!Alles dus goed verlopen.We hebben een fijne vacantie gehad Net terug.Een prettige en sussesvolle tijd daro!Veel liefs van ons beiden.