naar de uni - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Winnie Versol - WaarBenJij.nu naar de uni - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Winnie Versol - WaarBenJij.nu

naar de uni

Door: winnie

Blijf op de hoogte en volg Winnie

11 Juli 2005 | Zuid-Afrika, Pretoria

Vandaag is het dan echt begonnen. De universiteit lag er niet meer zo vredig en rustig bij als vorige week, want er studeren hier volgens mij wel 40000 studenten, en die waren er allemaal weer. We hadden gehoord dat er een soort introductie zou zijn, maar die konden we niet vinden. Vervolgens ben ik met Cassandra, een meisje uit de USA (m'n nieuwste huisgenootje) gaan uitzoeken welke vakken we konden doen. De 'undergraduate' vakken, van de eerste 3 jaar staan allemaal in een timetable, maar de rest niet. Er is hier een enorm gebouw van de Humanities faculteit, en elke verdieping heeft zijn eigen departement. En de informatie over de vakken was ook bij de departementen te halen. Dus we zijn elke verdieping langsgelopen om te vragen of ze de vakken gaven die we uitgezocht hadden en wanneer ze waren. Een heel gedoe. Maar iedereen was super aardig en behulpzaam, dus we bleven optimistisch haha. Tegen een uur of 2 hadden we zoveel mensen gesproken en zoveel informatie verzameld dat we er maar mee opgehouden zijn. Zonet, om 17:00 heb ik m'n eerste vak gehad, samen met Sophia, een meisje uit Mexico. Het vak heet Social and cultural development of South Africa, klinkt heel interessant, maar gaat alleen over de 'Boer War'... de docent had in Leiden gestudeerd, en was super enthousiast. Naast Sophia en ik was er nog maar 1 andere student, een Afrikaner, en die hoopt heel erg dat we blijven, anders moet ie het in z'n eentje doen, maar ik weet 't nog niet. We moeten een soort literatuurstudie doen mbv boeken van 100 jaar oud... Ik denk niet dat ik hier ben om de hele dag in een stoffige bieb te zitten.
Het eten is hier trouwens super goedkoop, vooral uiteten. Gisteren ben ik met Casper en Jutta chinees gaan eten, en we moesten in totaal 30 Rand pp betalen, das zo'n 3,5 euro!
Volgens mij is m'n verhaal zo wel weer lang genoeg, maar ik heb zoveel te vertellen! ik hou jullie op de hoogte en bedankt voor de leuke reacties!!!

• 11 Juli 2005 - 17:42

Opa En Oma:

Lieve winnie,wat leuk dat je op deze manier ons helemaal op de hoogte houdt!Al heel wat nationaliteiten zijn langs gekomen.Het lijkt ons een heksentoer om uit het aanbod een keuze te maken.JW en P.komen eind Aug.naarholland voor een paar weken !Dat e-mailen is toch een wonder en dat adres van je is lachen.Sterkte bij het uitzoeken van de studielijn en veel plezier.Smok van O&O.

• 11 Juli 2005 - 17:43

Ria:

He Winnie,

zo te lezen gaat het helemaal goed komen in Zuid-Afrika! Veel plezier daar en houd ons op de hoogte!

• 11 Juli 2005 - 22:42

Frouke Versol:

Lieve Win, Dit is m'n laatste reactie op je a.s.bekend schrijveres-senschap want de Atteke en myzelve vertrekken naar Polen. Dus dat wordt wat aflezen over 2 weken. Ik heb al in de gaten dat je het zonder mij prima redt, dus dat zit wel goed. Was vandaag nog bij R+H te H om de hundekes te brengen. Was gezelli ook met Dirkske. Had oude Han meegenomen ter afwisseling en de vermaak. Liefs en slaap lekker en geniet er maar heel erg van. Kisses van de Frouk

• 12 Juli 2005 - 14:28

Elke:

als de hersenschudding over is schrijf ik je wat meer, maar ik wilde even laten weten dat ik de site super vind!

• 12 Juli 2005 - 14:30

Tessa:

He Winnie, leuk zeg deze site en de naam is ook erg grappig. Fijn om te lezen dat het allemaal goed gaat. Ik hoop dat de andere vakken wel wat interessanter zijn. Groetjes Tessa

• 12 Juli 2005 - 15:56

P En JW:

Haai Win!
    NEEEEE niet de hele tijd in een stoffige bieb. Gewoon gave dingen doen en tussendoor je stage tot een goed einde brengen! Heel veel plezier en succes, jammer dat we je volgende maand niet in NL kunnen zien... ach, kom je na SA toch gewoon ff naar ons? In Suriname ofzo!
    Plezier, P en JW

• 13 Juli 2005 - 08:48

Elke:

• 14 Juli 2005 - 16:12

Annemarie:

Hey Win,
    Dat klinkt super allemaal! Weer je al wat meer over je vakken?
    liefs am