Ik ben er! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Winnie Versol - WaarBenJij.nu Ik ben er! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Winnie Versol - WaarBenJij.nu

Ik ben er!

Door: winnie

Blijf op de hoogte en volg Winnie

23 April 2007 | Suriname, Paramaribo

Gisteren om 4:15 opgestaan, samen met Stefan naar Schiphol gereden en om een uur of 7 stond ik helemaal alleen voorbij de paspoortcontrole, klaar voor m'n nieuwe avontuur. Het vliegtuig vertrok om 9:20 (iets te laat, om alvast te wennen ;-) En ik zat naast een jongen van 15 die in z'n eentje op vakantie was geweest bij z'n familie in Nederland. Hij kletste aan een stuk door, maar na een uur viel ie in slaap, en sliep de rest van de vlucht. Zo'n 9 uur later was er eindelijk weer land in zicht. Vooral bomen eigenlijk, en landden we op het piepkleine primitieve vliegveld. Het vliegtuig stond midden op een groot plein, met van die trappen er aan vast. Toen ik naar buiten liep belandde ik in een inmense sauna... Warm!! Daarna in de rij voor de paspoortcontrole, en lang wachten op m'n koffer. Toen ik naar buiten liep stonden er gigantisch veel mensen te wachten, gelukkig hoorde ik al snel m'n naam. Dat was Marjorie en haar zoontje Thierry(12). Marjorie is de dochter van oma's volle nicht Thelma. 3 kwartier in de auto (veel groen, veel verschillende gebouwen, van krotten tot kantoorpanden en villa's), kwamen we bij het huis waar Marjorie, Thelma en Thierry wonen. Heel gezellig, met een groot balkon met vogeltjes in kooitjes en veel planten. De cadautjes bevielen goed, vooral Thierry was blij met het Technisch Lego! Nog wat andere familieleden ontmoet, en allemaal rare dingen moeten proeven, en toen bracht Marjorie me naar m'n kamer, midden in het centrum. Ze bleek de beheerder (hele gezellige Javaanse homo) te kennen, dus dat zat wel goed. Het huis is heel mooi, van hout en heel oud, maar goed onderhouden. Maar tis maar voor een week, dus we moeten deze week nog iets anders zoeken. Ik heb Chris healy, m'n opdrachtgever ook al ontmoet, die kwam me halen om even wat te eten en drinken, maar ik zat nog vol, haha! Aardige man, dus dat zal ook helemaal goedkomen. Zolang ik maar hard werk ;-)
Ik heb nog lang op het balkon gezeten, de leefruimte is bij de meeste huizen op de 1e verdieping. En daarna onder een koude douche, om de sauna compleet te maken. Heerlijk geslapen ondanks het lawaai en de warmte, en vanochtend zat ik alweer vroeg op het balkon. Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik naar buiten gelopen (tussen de regenbuien door) om de buurt wat te verkennen. Ik heb geld gewisseld, wat eten gekocht en nu zit ik in het internetcafe. Alles is vlakbij. Ik wou net al weg, maar toen regende het weer heel hard dus ben ik nog maar even blijven zitten.
Zo, een heel verhaal, ik hoop niet te saai ;-) Voor mij is het nog heel spannend allemaal!
Ik hou jullie op de hoogte!

• 23 April 2007 - 16:29

Rudolf:

Hoi Winnie,fijn,dat je zo gastvrij bent ontvangen,ik had niet anders verwacht gezien mijn ervaring 30 jaar geleden,veel plezier en een nuttig verblijf toegewenst en groeten aan de familie.

• 23 April 2007 - 21:27

Miriam:

Hoi Winnie,

Ik wil jou nog heel veel plezier wensen in Suriname. Het roeien zondag ging best goed. Zijn 5e geworden...

Ik ben benieuwd naar de leuke en spannende verhalen, maar hopelijk niet zo spannend als dat raft-verhaal van ZA.

Miriam

• 24 April 2007 - 06:43

Marie-Jose:

Hallo Winnie.
    Wij wensen jou daar een hele goede stage periode toe.Geniet van dit prachtige land en blijf goed op de been.
    Groeten van Jan en Marie-Jose de Theije

• 24 April 2007 - 13:44

Carla:

Geniet lekker en wacht op je vervolg verhaal...

• 25 April 2007 - 14:44

Elke:

Hee Win,
    goede reis gehad zo te lezen? De warmte zal wel even wennen zijn, maar troost je, het is hier ook heel (lekker) warm ;-) Ik ben wel blij dat we elkaar toch nog even gezien hebben en ik heb je site op mijn eigenstart gezet, dus ik zal regelmatig je verhalen checken!

Groetjes en heel veel plezier!
    Elke

• 25 April 2007 - 19:04

Oma En Opa Versol:

lieve winnie,we zijn blij dat je eem goede reis gehad hebt.Welkom in Suriname !We wensen je en goede en leerzame tijd toe en verheugen ons op je verslagen.Brassa van oma een opa.

• 25 April 2007 - 19:49

Judith Ten Hoopen:

Hoi Winnie! Fijn dat je goed bent aangekomen en een goede start hebt gemaakt! Veel plezier! Ik blijf je volgen!
    Liefs, Judith