laatste weken...
Door: winnie
Blijf op de hoogte en volg Winnie
18 November 2005 | Zuid-Afrika, Pretoria
Gisteren ben ik met Magda, Kwena (een jongen uit m'n klas) en zijn vriendin Mo (Miss Limpopo province) naar Soweto geweest, het grootste township van Zuid-Afrika. Met de knalgele New Beetle van Kwena was het een luxe uitstapje! Eerst moesten we allemaal tassen en koffers van Mo ophalen want ze had de avond ervoor aan een miss-verkiezing meegedaan, dus we hebben meteen heel Johannesburg doorgecrosst. In Soweto zijn we naar het Hector Pieterson monument en museum geweest. Hector Pieterson is een jongen van 13 die op 16 juni 1976 is doodgeschoten tijdens een opstand van scholieren in Soweto omdat ze Afrikaans moesten leren. Nogal tragisch verhaal dus, maar wel indrukwekkend en interessant om te zien. Het museum zag er erg mooi uit, en de zus van Hector liep er ook rond.
Daarna zijn we naar het huis van Nelson Mandela geweest, waar hij met Winnie woonde voordat hij de gevangenis in ging. Erg klein maar wel leuk om te zien, de eerste schoenen die hij kocht na z'n vrijlating waren er ook...
Daarna zijn we weer terug naar Pretoria gegaan, want Kwena had nog andere dingen te doen. Magda en ik zijn toen maar weer naar het zwembad gegaan voor de verandering!
Verder gaat iedereen zo'n beetje weg nu, wel raar dat ik de meeste mensen waarschijnlijk nooit meer zal zien. Maar de afscheidsfeestjes zijn wel gezellig! Zondag vertrek ik met Cassandra en Judith naar Zimbabwe. We gaan met de bus naar Bulawayo, en vandaaruit naar de Victoria Watervallen en naar Botswana. 1 december hopen we weer terug te zijn, en dan vlieg ik 2 december weer naar Nederland!
18 November 2005 - 12:49
Oma En Opa:
Lieve Winnie,wat fijn dat je nu het studeren daar achter de rug hebt.Geniet nog van de tijd tot je vertrek.Leuke foto!Veel liefs van ons beiden. -
20 November 2005 - 12:22
Lonneke:
Hej lieve Winnie, de laatste (studie)loodjes achter de rug, de tijd is gevlogen volgens mij. Geniet nog van de laatste mooie/rustige weken en tot snel! -
20 November 2005 - 14:42
Lisette:
Heej Winnie,
maak er nog een mooie afsluitende vakantie van!
Groetjes Lisette -
20 November 2005 - 14:45
Lisette:
Heej Winnie,
maak er nog een mooie afsluitende vakantie van!
Groetjes Lisette -
22 November 2005 - 16:13
Ineke En Stéphanie.:
Lieve Winnie
Wat fijn zeg dat je nu het studeren daar achter de rug hebt. En geniet nog maar van die lange tijd nog op Zuid-Afrika en geniet er maar lekker van hoor.
Met de vriendelijke groeten van: Ineke en St
éphanie. -
29 November 2005 - 21:25
Fam Cardon:
sterkte en tot gauw -
01 December 2005 - 14:39
Lonneke:
Heej lieve Winnie, ik weet niet of je dit nog leest voor je weer terug vliegt, maar een heel goede reis gewenst en heel binnenkort!